Vad tyckte Toddy och jag egentligen om rallylydnad?

För er som följer oss på instagram så har ni fått se hur vi börjat tränat lite rallylydnad med våra veteraner, Toddy och Tessa. Målet var att starta nybörjarklassen tillsammans, att ha det som ett roligt mål med dom. Till sist anmälde vi till en tävling med dubbla starter i Motala och tänkte att det blir en rolig helg att hänga tillsammans i hos mig i Linköping. MEN, såklart började Jennys tikar löpa en veckan innan tävlingen och vi insåg att det inte skulle funka och det blev lite långt för jenny att köra fram och tillbaka bara för den tävlingen. 

Men, eftersom jag hade anmält Toddy och Gustav kunde följa med som sällskap så åkte jag utan Jenny och Tessa. Det var en mysig brukshundsklubb i Motala och vi gjorde iordning ett litet camp och inväntade banvandringen. Banorna kändes okej, även om de innehöll moment jag inte tränat på innan, och jag hade startnummer någonstans i mitten. Efter att jag och Toddu kört båda banorna kändes det som det gått bra, jag tänkte att det var godkända resultat men visste att han hade satt sig på två ställen där han inte skulle, och att jag säkert gjort några småmissar längs vägen eftersom jag inte är helt hemma med alla regler än. Dom rapporterade in resultaten online under dagen så när jag sett att vi fått 85 samt 86 poäng på banorna så packade vi ihop och rullade hemåt. Jag tänkte inte alls på att man skulle få protokoll och så, men jag hörde av mig till dom i efterhand och ska få dom skickade. 

Överlag var det kul att göra något med Toddy, men jag vet inte om själva hundsporten egentligen är något för mig. Själva tävlingsdagen var ganska tråkig, förutom den korta stund vi startade. Jaktprov och WT är ju kul överlag eftersom jag gillar att titta på de andra hundarna som startar, men det blir inte riktigt lika roligt här. Självklart ska jag anmäla oss till fler nybörjartävlingar för att förhoppningsvis ta hem RLD N nu när vi är igång. Och jag tycker absolut att det är en rolig grej att träna, och jag kommer troligtvis fortsätta med framtida hundar, det är ju en perfekt form av träning för att öka följsamhet, kontakt och få till en bra fotgående etc. Men om jag kommer tävla mer i det framöver, det vet jag nog inte riktigt. Men jag njöt verkligen av att få göra något med Toddy som inte var utställning, nu är det ju några år sedan vi startade på B-prov eller WT. 
 
Toddy under tävlingens ena bana! Foto: Motala Brukshundsklubb 

/Linda