11 år med Queen D

Doris, som i stamtavlan heter Combine Merry Message, blev en favorit för oss redan i valplådan. Ett litet lyckopiller som var pigg och alert men samtidigt väldigt gosig. Och så har det fortsatt i 11 år! Idag fyller vår älskade Doris och hennes syskon 11 år.
 
Doris föddes när vi fortfarande bodde i röda villan i Hållsta. Hon och hennes nio syskon var Remys, Stanroph So Remember Me's första kull. Far är den engelska hanen Ch Catcombe Cock A Doodle Doo. Några roliga fakta om Doris är att hon låter som en säl när hon är hungrig, är den enda hund som får sova på kökssoffan på Stavtorp och aldrig drar i kopplet, det är liksom under hennes värdighet.
 
Doris är en rätt liten och ärtig tik som drar blickarna till sig. Redan som valp var hon sockersöt. Hon har alltid varit sprallig och rolig att träna med. Hon är den av våra hundar som kan flest trick: slalom mellan ens ben, backa, snurra, vinka och spela död. Men hon kan nästa ingen av dem på kommando längre. Hon är så himla ivrig och bara man visar en godbit kör hon istället alla på samma gång.
 
Mestadels har Doris varit vår mamma Lenas hund och bott i Hållsta och på Stavtorp, men Doris var faktisk också den första hund Linda tränade med. När Linda bodde hemma sysselsatte Linda och Doris sig med en hel del agilityträning och gick kurs på brukshundklubben. Och under Flammas långa rehabilitering var Doris hennes lugna sällskapsdam i Blackeberg.
 
Linda och mamma har visat Doris på en hel del utställningar. Hon blev utställningschampion i Sverige år 2013 och i Finland året därefter. Sina svenska cert har hon fått av Charlotte Lindell, Wendy Andrews och Moa Persson, det Finska fick hon på Åland av Hans Almgren.
 
När man visar Doris gäller det att hänga med! Hennes absolut främsta kvalité är hennes rörelser, hennes trav är ljuvlig och hon bara flyter fram i ringen med långa vägvinnande steg. Roligt är att det har hållt i sig upp i åldern. När Jenny visade henne som specialveteran på Sala Open Show i december förra året blev hon 2a bästa tik tack vare sina fantastiska rörelser trots många varv i konkurrensen om bästa tik.
 
Doris har också startat på working test och jaktprov. Det första var unghundsderbyt och det sista goldenklubbens C-provsmästerskap där hon fick 88 poäng i nkl. Doris är en säker markör men har ibland haft lite väl mycket egen vilja. Såhär i efterhand är ett av våra roligaste minnen med Doris när vi åkte till Norge för att starta Doris på b-prov. Doris gjorde det mesta klockrent i full koncentration och till synes samlad. Men när det var dags för vattnet knallade Doris i samma sund som apporten nuddade vattenytan. Domaren sa tröstande till Linda att vi ju hade en vattenmatering kvar där Doris hade en chans att visa att sig stadig. Linda var tydlig med att be Doris stanna denna gång, ändå knallade hon ännu snabbare... Ett år senare fick hon revanch på b-prov, denna gång utan knallningar!
 
Även om Doris nu är 11 år hoppas vi på att vi har fler roliga år kvar med Doris. Hon är en av de roligaste hundar vi har haft. Lite grå och sämre hörsel är trots allt de enda ålderstecken hon visat hittills. Vär allra bästa Queen D!